Egészben sült malac-avagy Anga Laci esete a komédiás disznóval (Eredeti Anga szöveggel :-))
Főzd meg egy üstházra helyezett gázzal aláfűtött, (ami lehet fa is) katlanban.
A főző lébe (ami lehet pl. víz), helyezz kb. 0,5 kg sót, egy csomag koriandert, egy csomag őröletlen borsot, egy fej fokhagymát,-a gerezdeket egészben, töretlenül kell belehelyezni -
A röfit addig kell főzni a vízben, ami persze ellepi, míg kissé puha lesz a húsa.
Utána még kívül - belül be kell sózni és be kell borsozni. Előfordulhat néha, vagy még ritkábban, hogy túlfő. Ekkor nehéz felhúzni a nyársra, mert nincs tartása a húsnak. Megjegyzés: főzni viszont kell, mert akkor lesz jó ehető íze.
A képen is látszik, hogy Miss Röfi rengeteg sok nagykazal régi időkből kimaradt makramé fonallal és saslik nyárssal van felerősítve a rúdra, amit folyamatosan forgatni kell, ha izzó faszénparázs van alatta. Ami a legfontosabb: forgatás közben rendszeresen kenegetni kell a röfit sörbe mártogatott szalonnával, hogy kellemes ropogós legyen a bőre.
A sörbe igen kevés mézet is lehet tenni, fél literbe körülbelül egy csapott evőkanállal. Ettől lesz szép gusztusos barna színe.Ha nincs méz a sörben, akkor is szép lesz,de világosabb.
Amikor szépséges és finomságos gusztusos barna a bőre, levesszük a nyársról és a vastagabb részeket pl. combok, vagy a félig nyers részeket,kicsit befűszerezve visszahelyezzük egy grillrácsra és tovább sütjük faszénparázson a teljes porhanyósságig.
mezőnyárád
(péter, 2014.04.07 17:12)